Danseunderviser

Naja Liv Krüger Hind - DanceArt

public.jpeg

Naja - DanceArt

Dansen har de sidste 20 år været indgangsvinklen til mit professionelle virke. Både som danser, koreograf og underviser.
 
Min bevægelsesbaggrund/fundament er bland andet som elite gymnast og elev på “Revyskolen” i Norge, med bl.a danseundervisning af professionelle danser, i show, house, ballet og  lyrisk/moderne dans. Jeg har desuden deltaget i ballet kurser med bla Anne Marie Vessel Schlüter.
 
Jeg er endvidere uddannet billedformidler fra Seminariet for håndværk og design, med hovedfag i tegen, maleri og orginal grafik og senere dramapædagog, med bachelor i  ”Danseteater som æstetisk udtryksform”.

Jeg har de siden 2014 udelukkende arbejdet som danseformidler, for børn, unge og voksne bl.a. for Kertrminde musik og kulturskole , AOF, Odense- og Kerteminde Ungdomsskole og SAKS (sangakedemiet for klassisk sang)

Jeg er ansvarlig for at gennemføre, planlægge og udvikle forløb i ”Krop og bevægelse” for de skoler, som Kerteminde Musik og Kulturskole indgår partnerskabsaftaler med i forbindelse med den åbne skole, i Kerteminde kommune.
 

public.jpeg

DanceArt

Jeg har de seneste år valgt at kalde mit formudtryk ‘DanceArt’.

Stilen "DanceArt", er en fusion af elementer fra moderne/contemporary dance, lyrisk, ballet, show, house og hiphop.

Fokus er i høj grad på det sceniske udtryk. Det som fortælles, når der danses, skal give mening for både danser og for publikum. 
 
Igennem min undervisning, vil man lære at udtrykke sit kropslige sprog og lave danseimprovisationer og koreografi, med fokus på at komme fra idé til udførsel.

Der vil desuden, i længerevarende forløb, blive trænet styrke, kondition og smidighed, for at øge holdets fælles udtryk og styrke i forestillingen.

Alle kan være med, man behøver ikke have nogen erfaring, hverken med at danse eller performe foran et publikum - da der vil blive taget udgangspunkt i målgruppen.
 


Kunstdokumentaren "Min sårbarhed. Min Styrke. Min Kunst. af sara hamdrup

Min medvirken

I 2018 har jeg medvirket som en af de syv udvalgte kunstnere i kunstdokumentaren "Min sårbarehed. Min styrke. Min Kunst." af Sara Hamdrup. Som danser tolker jeg en af Sara Hamdrups syv tekster.

Filmen har premiere juni 2018.

De syv udvalgte kunstnere er: Naja Liv Krüger Hind (dans), Poul Sylvestersen (keramik), Gert Pedersen (mimekunst), Jacob Thomas Pilgaard (film), Jens Galschiøt (skulptur), Line Lea Kunø (sang) og Nadia Emma-Bjørg Staldgaard (tegning).

unnamed.jpg

Om dokumentaren

"Min sårbarhed. Min styrke. Min kunst." er en kunstdokumentar og et personligt portræt af Sara Hamdrup i den sværeste periode af hendes liv. Nemlig en periode over tre år med dyb depression og meget angst. Filmen skildrer kampen og viljen til at komme tilbage til et godt liv.

I filmen lægges der fokus på kunstens helende kraft på psykisk sårbarhed. Der filmes ud fra en præmis, der lyder. "Kunst er helende, og psykisk sårbarhed kan vendes til en styrke". Via en masse lyriske tekster skrevet af Sara Hamdrup i den periode, har hun udvalgt syv, som hun får fortolket i nutiden af fynske kunstnere.

Læs mere om filmen

Om Sara Hamdrup

Lidt fra træningen før optagelserne til Sara Hamdrups kunstdokumentar

image1.jpeg

I sommeren 2017, startede jeg forberedelserne til min tolkning af Saras tekst. Jeg boede i perioden, på Kulturhus Fjorden og arbejdede med udtryk, form og følelse af det Saras meget intense og autentiske tekst fik til at udspringe i mig.