Danseunderviser

Naja Liv Krüger Hind - DanceArt

 

PROJEKTER

Jeg laver danseprojekter blandt andet i børnehaver, skoler, ungdomsskoler, på efterskoler og i AOF regi. Her er et lille udpluk.

 
 

Kerteminde Kulturskoles Dansekompagni 2018

På Fjord&Bælt i år, var danserne med på rundvisningerne, imens biologernes fortalte om livet i vandet  stod danserne på forskellige spots og viste fortællingerne igennem dansen.

Årets dansefilm "Marionette"

Filmen har jeg lavet sammen med danserne fra mit dansekompagni i Kerteminde Musik og Kulturskole. Jeppe Ilskov har filmet og redigeret. Filmen er fra danseforestillingen "Marionette", som Dansekompagniet spillede i april 2018.

 

Kunstdokumentaren "Min sårbarhed. Min Styrke. Min Kunst. af sara hamdrup

Min medvirken

I 2018 har jeg medvirket som en af de syv udvalgte kunstnere i kunstdokumentaren "Min sårbarehed. Min styrke. Min Kunst." af Sara Hamdrup. Som danser tolker jeg en af Sara Hamdrups syv tekster.

Filmen har premiere juni 2018.

De syv udvalgte kunstnere er: Naja Liv Krüger Hind (dans), Poul Sylvestersen (keramik), Gert Pedersen (mimekunst), Jacob Thomas Pilgaard (film), Jens Galschiøt (skulptur), Line Lea Kunø (sang) og Nadia Emma-Bjørg Staldgaard (tegning).

unnamed.jpg

Om dokumentaren

"Min sårbarhed. Min styrke. Min kunst." er en kunstdokumentar og et personligt portræt af Sara Hamdrup i den sværeste periode af hendes liv. Nemlig en periode over tre år med dyb depression og meget angst. Filmen skildrer kampen og viljen til at komme tilbage til et godt liv.

I filmen lægges der fokus på kunstens helende kraft på psykisk sårbarhed. Der filmes ud fra en præmis, der lyder. "Kunst er helende, og psykisk sårbarhed kan vendes til en styrke". Via en masse lyriske tekster skrevet af Sara Hamdrup i den periode, har hun udvalgt syv, som hun får fortolket i nutiden af fynske kunstnere.

Læs mere om filmen

Om Sara Hamdrup

Lidt fra træningen før optagelserne til Sara Hamdrups kunstdokumentar

image1.jpeg

I sommeren 2017, startede jeg forberedelserne til min tolkning af Saras tekst. Jeg boede i perioden, på Kulturhus Fjorden og arbejdede med udtryk, form og følelse af det Saras meget intense og autentiske tekst fik til at udspringe i mig.


 

Tidligere projekter

Workshop: Moderne/lyrsirk vs breakdance og pakour

I vinterferien 2017 og 2018  lavede jeg, i samarbejde med Vinh Q. Nguyen, workshop på Kulturhus Fjorden i Kerteminde. Vinh underviser bl.a. i hiphop, breakdance og parkour.

Det var rigtig sjovt for både deltagere og undervisere, og vi håber at kunne gentage succesen.

Vinh og jeg samarbejder også om en del af danseundervisningen i Odense Ungdomsskole.

Naja Vinh.jpg

Dancefusion på De Unges Forårsudstilling Odense 2017

Dansere fra Odense Ungdomsskole, Kerteminde Ungdomsskole og Kulturskibet dansede til ferniseringen af De Unges Forårsudstilling på Odense Rådhus. Vi var 15 dansere fra 10 - 44 år, som igennem forskellige stilarter, tolkede de billeder der var på udstillingen.

Stor tak til Vinh Quang Nguyen og de dygtige breakdancere fra Odense for et godt samarbejde. 


DANSEFILM

I foråret 2017, lavede jeg og mine kulturskibsdansere en dansefilm, i samarbejde med Kerteminde ungdomsskole. Jeppe Ilskov, som er sound designer, filmede og redigerede efterfølgende filmen.
Danserne kom kl 10 om formiddagen og dansede den samme koreografi, i 5 timer. Så den kunne blive filmet fra så mange vinkler som muligt. Dessuden havde jeg valgt at gulvet, i løbet af filmen, skulle skifte farve, fra sort til hvidt. Så da danserne havde danset den første halvdel af dagen, vendte vi hele dansevinylgulvet, som er 100kvm og består af lange baner vinylgulv, der er sort på den ene side og hvidt på den anden. Det giver en spændende effekt, når underlaget skifter farve, og lyset jeg har sat, kommer til sin ret på hel anderledes måde, når gulvet er hvidt.


havet.jpg

Kulturskibet 4-7 klasse

I samarbejde med biolog Julie M. Madsen, fortolkede vi en tekst om dyre- og planteliv i havet, gennem moderne dans.

Som afslutning på undervisningen optrådte eleverne for gæsterne på Fjord og Bælt Centret i påsken 2017. 


Kirsebærfestival 2017

Kulturskolens dansekompagni optrådte til Kirsebærfestival sommeren 2017.

boern.jpg